Loading...

Is het slim om een kattenverzekering te nemen?

De liefde die je voelt voor je huisdier is natuurlijk oneindig. Het limiet op je bankrekening is dat helaas niet. Wanneer je een kat of ander huisdier in je hart sluit is het verstandig om je van te voren goed te verdiepen in alle kosten die de zorg voor dat dier met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van aanschaf (bij een raskat), voeding, kattenbakvulling, inentingen, vlooienmiddelen en ontwormingskuren. Gemiddeld genomen geef je gedurende een kattenleven zo’n tienduizend euro uit aan je kat. Hoge medische kosten kunnen dat bedrag nog sneller omhoog laten schieten. Wij en onze huisdieren hebben het geluk dat de kwaliteit van zorg aan dieren in Nederland van hoge kwaliteit is, maar dat voel je ook echt wel in je portemonnee.

 

De voordelen van een kattenverzekering

En dat is direct het grootste voordeel van het afsluiten van een kattenverzekering. Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar er bestaat een mogelijkheid dat je kat ziek wordt of gewond raakt. Wanneer je een kattenverzekering afsluit voorkom je onverwachte hoge kosten als je gebruik moet maken van medische zorg voor je kat. Zo’n verzekering geeft de zekerheid dat je goede zorg voor je dier kunt garanderen wanneer hij dat nodig heeft, en dat je niet ongewild de keuze moet maken om je kat in te laten slapen omdat je niet over de financiële middelen beschikt om hem te laten helpen.

 

Wat is een huisdierenverzekering?

 

Net als bij de menselijke versie, de zorgverzekering, is een huisdierenverzekering een verzekering die de kosten vergoedt wanneer jouw huisdier medische behandeling of hulpmiddelen nodig heeft. Deze verzekering is beschikbaar voor honden, katten, konijnen en papegaaien. Afsluiten van een huisdierenverzekering is in Nederland niet verplicht.

 

Wat dekt een kattenverzekering?

 

Net als bij je eigen verzekering kun je bij het afsluiten van een kattenverzekering een keuze maken uit verschillende dekkingen. Zo heb je de basisverzekeringen waarbij behandelingen, medicijnen, onderzoeken en operaties als gevolg van een ziekte of ongeluk vergoedt worden, net als het laten inslapen van je kat. Het is ook mogelijk om alleen een ongevallenverzekering af te sluiten. Wil je alle risico’s gedekt hebben dan kun je de basisverzekering ook nog uitbreiden met een aanvullende verzekering. 

Lees de kleine lettertjes


Bij het afsluiten van een kattenverzekering is het slim om je goed te verdiepen in de verzekering. Het komt namelijk nogal eens voor dat mensen eigenlijk geen idee hebben wat de verzekering nou eigenlijk dekt, waardoor ze alsnog voor onverwachte kosten komen te staan en dat is nou juist wat je met een verzekering wilt voorkomen. Wanneer je namelijk een basisverzekering hebt afgesloten kan het zijn dat er zaken worden uitgesloten waardoor ze buiten de dekking vallen. Je kunt dan denken aan inentingen of bepaalde behandelingen zoals chemotherapie of fysiotherapie, maar ook aan speciaal voer dat je kat om medische redenen nodig heeft en waar meestal een flink prijskaartje aan hangt. Door de kleine lettertjes goed te lezen kun je een weloverwogen keuze maken en een verzekering kiezen die het beste bij jou en je kat past.

 

Vergelijk aanbieders

 

Ook bij de huisdierenverzekering geldt dat de ene verzekeraar de andere niet is. Voordat je een verzekering afsluit is het daarom raadzaam om goed de kosten en polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken. Je wilt natuurlijk het liefst de beste én de goedkoopste verzekering afsluiten. Maar wat je betaalt voor je kattenverzekering hangt natuurlijk ook af van de leeftijd van je kat en wat voor soort kat het is (denk aan erfelijke aanleg voor afwijkingen en ziekten). Kijk tevens wat ervaringen van anderen zijn met de verzekeraar en wat voor regels ze hanteren met betrekking tot het uitkeren van de vergoeding. 

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.